lounas_berliinissa.jpg
Lounaalla Berliinissä TFT-verkoston benchmarking matkalla, by Sofia Tuominen
 
lounaalla.jpg
Lounaalla Berliinissä, by Sofia Tuominen
 
wp_20170425_13_57_11_pro.jpg
Matkalla Berliinistä Papenburgiin TFT verkoston kanssa, by Sofia Tuominen
 
sofia_tuominen.jpg
Account Manager Sofia Tuominen, by Karri Mikkonen

 

 

 

 


 

TFT ohjausryhmän korkeakoulujen edustajista ja professoreista koostuva seurue laskeutui keväiseen Berliiniin maanantaina 24.4.2017. Berliinissä ensimmäinen vierailukohde oli Steinbeis -instituutti, joka on TFT:n saksalainen serkku. Steinbeisiä edusti Dr. Marleene Gottwald sekä Mr. Frank Graage, jotka kertoivat Steinbeisin toiminnasta kattavasti. Vastaanotto oli lämmin ja keskustelu asian tiimoilta vilkasta. Vierailulla sovittiin yhteistuumin, että jatkossa Steinbeis -instituutista voidaan hakea osaajia TFT yritysasiakkaille, mikäli kyseisiä asiantuntijoita ei löydy TFT verkostosta. Ilta jatkui perinteisellä saksalaisella illallisella trendikkäässä Berliinissä. Makunystyröitämme hemmoteltiin!

Seuraava aamu valkeni aikaisin. Lähtömme kohti seuraavaa määränpäätämme Papenburgia alkoi tiistaina aamuhämärissä. Ensimmäinen tunti pikkubussin kyydissä kului Berliinistä ulospääsyyn. Tämän jälkeen matkamme jatkui saksalaisten niittyjen, lehtimetsien ja parsapeltojen halki. Harmaasta ilmasta huolimatta matkaseurue oli hyvällä fiiliksellä.

Saavuimme Meyerin Papenburgin telakalle, jossa pääsimme tutustumaan telakka-alueeseen, meille järjestetyn kierroksen muodossa. Kerrostaloa isomman laivan näkeminen sisätiloissa oli huikea kokemus! Valitettavasti kuvamateriaalia kierrokselta ei ole, sillä kuvaaminen Meyerilla oli ehdottomasti kielletty.

Meyerin visiitin jälkeen nautimme aurinkoisesta illasta suloisessa Papenburgissa. Meyerin vanhaan tehtaaseen rakennetun hotellin ravintola oli huikea.

Seuraavana aamuna aamu valkeni entistä aiemmin, sillä vuorossa oli matka Frankfurtin lentokentälle kotiinpaluuta varten. Saavuimme takaisin myrskyiseen Suomeen keskiviikko-iltana iloisina ja reissuun tyytyväisinä. Intoa puhkuen ja uusia ajatuksia täynnä oli tämän jälkeen hyvä jatkaa kohti kesää.